Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Levensloop Stichting tegen Kanker van 24u @ De Leunen Geel op 4 en 5/5

Stichting tegen Kanker

Het Levensloop-evenement van 24u in Geel De Leunen  draait rond solidariteit en fondsen werven ten voordele van Stichting tegen Kanker. Kanker slaapt nooit, daarom tonen de deelnemers op het evenement zich solidair met alle Vechters en hun naasten door 24u in estafette te wandelen of te lopen.

Levensloop is geen competitie, je doet mee hoe je zelf wil en/of kan. Het is een feestelijk gebeuren,  waaraan iedereen op zijn manier kan meedoen. Dat kan door een team te vormen tijdens Levensloop, je in te zetten als vrijwilliger, of gewoonweg door te komen kijken en een drankje en een hapje te kopen aan een stand.

De drie ceremonies – openingsceremonie, kaarsenceremonie & slotceremonie – zijn de drie sleutelmomenten van het Levensloop-evenement:
Zaterdag (4 mei 15u00) : Openingsceremonie – Deze ereronde van de Vechters vormt het startschot van Levensloop. Hiermee vieren Vechters hun overwinning, geven ze anderen hoop en bedanken ze iedereen die hen steunt

Zaterdag (4 mei 21u30) : Kaarsenceremonie – Iedereen kan een kaars met een papieren zakje kopen waarop je een persoonlijke boodschap schrijft of tekent. Deze kaarsen worden aangestoken langs de piste bij het vallen van de nacht. Ze zijn bedoeld om mensen te herdenken die overleden zijn aan de gevolgen van kanker.
 

Zondag (5 mei 14u30) : Slotceremonie – De Slotceremonie zet iedereen die Levensloop mee mogelijk maakt in de bloemetjes en het ingezameld bedrag wordt bekend gemaakt. Als orgelpunt lopen al deze mensen samen nog een laatste ronde voor de strijd tegen kanker.

 

24 uur Vieren, Herinneren, Strijden, met 3 belangrijke sleutelmomenten

'Kanker raakt ons allemaal.  We kennen allemaal wel iemand die geconfronteerd is met kanker. Uit recente cijfers van het Nationaal Kankerplan blijkt dat er jaarlijks meer dan 75 000 nieuwe gevallen van kanker bijkomen. Toch is er ook goed nieuws, want de mortaliteit daalt jaarlijks met gemiddeld 1%.

Dat hebben we te danken aan de vooruitgang van wetenschappelijk onderzoek en daarom is steun hieraan de voornaamste prioriteit van Stichting tegen Kanker, naast sociale dienstverlening en preventie van kanker. Zonder steun en giften is dit niet mogelijk. 

Het organisatiecomité bestaat exclusief uit een fantastisch team van vrijwilligers. Stichting tegen Kanker steunt dit comité, dat het evenement opzet, organiseert en promoot, sponsors en teams zoekt, enz.. Er zijn concerten en entertainment voor jong en oud, en kraampjes met eten en drinken op het terrein. Het ingezameld geld dient om de 3 missies van Stichting tegen Kanker te financieren : - Het financieren van wetenschappelijk onderzoek - Preventie - De ondersteuning van mensen met kanker, hun naasten en actoren op het terrein.

Een deel van het ingezameld geld dient ook om lokale projecten te ondersteunen die bijdragen aan het welzijn van mensen met kanker en hun naasten via Levensloop Grants.

www.levensloop.be/geel Levensloop Geel  -  levensloopgeel@gmail.com

Rauwelkoven 43, Geel, België

Stichting tegen Kanker

Deel dit artikel